Filer

Alt du trenger og vite om filer og hvordan du kan jobbe med filer.

Filer kan lastes opp i en hvilken som helst mappe, men det er mappen man laster filen opp til som blir filens hovedlokasjon.

Alle filer som lastes opp kan forhåndsvises umiddelbart i eget vindu på høyre side av filenes tilholdssted. Ved å trykke på en fil vil filen bli automatisk konvertert til en PDF som forhåndsvises direkte. Orginal filen blir ikke påvirket. Hvis en fil har et ugyldig format som ikke støttes vil den ikke bli konvertert, og det vil vises en knapp slik at man evt kan laste filen ned.

For å markere en fil for å gjøre endringer må man holde muspekeren over ikonet som er på venstre side og trykke med musepekeren for å markere filen.

Documents, File, Blank Hold musepeker over ikonet som vist!

Trykk med musepekeren som vist!

Da får man tilgang til en egen meny på lik linje som med mapper hvor man kan:

• Flytte filen
  • Linke filen til andre mapper
  • Laste ned filen
  • Slette filen

En fil får den samme tittelen som filen har før man laster den opp, men dette kan endres ved at man redigerer filnavnet. For å gjøre dette må man holde musepekeren over filens navn og et ikon vil bli synlig på høyre side som man kan klikke på.

Trykk med musepekeren på ikonet som vist!

Flytte filer

For å flytte en fil må man markere filen som skal flyttes og velge ny lokasjon for filen i skjema som vises. Når en fil blir flyttet endres hovedlokasjonen på filen.

Linke filer

For å linke en fil må man markere filen og trykke på LINK i menyen. I skjema som da vises velger man hvilke mapper man ønsker og linke filen til og lagre.

Når en fil linkes, betyr det at filen(e) kan være synlig i flere mapper samtidig. Dette kan være veldig nyttig skulle det være behov for å eks. fordele en HMS rutine på flere prosjekt.

Slette filer

For å slette en fil må filen markeres og i skjema som vises må man skrive inn ordet delete og filen blir dermed slette ved å trykke slett.

Hvis en fil slettes vil også alle linkede filer slettes.

Aksepterte filtyper

FILER

• Text
  • RTF
  • PDF
  • Opendocument
  • MSWord
  • Word
  • Opendocument Presentation
  • Powerpoint
  • Opendocument Spreadsheet
  • Excel
  • Google Docs
  • Google Presentation
  • Google Sheets

BILDER

• JPEG
  • PNG
  • GIF
  • BMP